Er zijn genoeg bezienswaardigheden op fiets- en rijafstand van mini-camping Kolderweide. Wanneer u wilt genieten van de prachtige omgeving kunt u op de fiets, door het fietspad langs de camping te volgen, o.a. richting het Ter Apeler bos of Schloss Dankern. Tegenover de camping is een kanaal, waar ook prima gevist kan worden.
Ook is er een bushalte pal voor de camping die richting Emmen gaat.

Op de pagina ‘attracties‘ hebben wij een overzicht voor u neergezet met de meeste attracties van de omgeving. In de kantine bij onze camping hebben wij ook een kast speciaal voor u ingericht met folders en informatie over de omgeving.
Voor specifieke wandelroutes in de buurt, kunt u terecht op deze pagina.


Winkelgebieden

Op fietsafstand van de camping is er een winkelcentrum in zowel Ter Apel, als in Emmer-Compascuum. Voor het echte shoppen kunt u terecht in Groningen, Emmen, Assen of Stadskanaal. Met de auto tussen de 15 minuten en 45 minuten rijden. In Emmen is in de hele maand juli en augustus op dinsdag de vlindermarkt (meer info hier).


Zwembaden

In de buurt zijn er verschillende openlucht en overdekte zwembaden. In Ter Apel is het openlucht zwembad Moekesgat en in Sellingen de Barkhoorn. Zwembad Moekesgat en zwembad De Barkhoorn zijn dagelijks geopend van zaterdag 29 april 2017 tot en met zaterdag 2 september 2017. Beide hebben drie bassins en zijn bij beide een loket aanwezig  voor de verkoop van diverse versnaperingen, die kunnen worden genuttigd op het terras. Klik hier voor de website van deze baden.

In Emmen is het vernieuwde overdekt zwembad Aquarena echt een aanrader. Aquarena heeft 3 baden, een Doe & Ontdekhoek voor kleine kinderen, een interactieve glijbaan, wellness en voor de echte durfal is er zelfs een klimwand!

Andere overdekte zwembaden in de buurt zijn: