Attracties

Wildlands

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen reis je samen met je familie en vrienden – of beter gezegd expeditiegenoten – door de jungle, het poolgebied en de savanne. Wildlands bevindt zich op ongeveer 20 minuten afstand rijden van Kolderweide.
WILDLANDS is een compleet nieuw park waar natuur en avontuur op een overweldigende manier samenkomen. Wandel door de boomtoppen in het tropische oerwoud terwijl je de ringstaartmaki’s en olifanten bespiedt. Vind jezelf ineens terug tussen de zebra’s en de leeuwen, sta neus aan neus met ijsberen onder water en ontdek de pinguïns. Zoek naar goud in de zinderende zon of maak een spannende reis boven én onder het ijs in het 4D-onderzoeksvoertuig.
Bezoek hun website voor meer informatie .


Bourtange

Op 30 minuten afstand van de camping, in het prachtige Westerwolde (Zuid-Oost Groningen), ligt de vesting Bourtange. Een uniek historisch verdedigingswerk dat zijn gelijke niet kent. Heden en verleden gaan perfect samen in deze kleine, sfeervolle vestingstad.

Bezoekers van het Bourtange van nu wanen zich eeuwen terug in de tijd. Maak kennis met de vesting Bourtange die nooit werd ingenomen. Kijk voor meer informatie op de website van het vestingstadje.


 Schloss Dankern

Op nog geen 15 minuten afstand van de Kolderweide, bevindt zich park Schloss Dankern; een avonturenpark van 200 hectare midden in de natuur. In het hart van hetpark ligt het oude kasteel Schloss Dankern en het Dankernmeer. Het slot is gebouwd in 1680! En met maar liefst 120 speeltoestellen is vervelen onmogelijk. Schloss Dankern biedt ontspanning voor het hele gezin; je vindt er veel vrijetijd- en sportmogelijkheden.

De activiteiten zijn echt eindeloos. Je kunt je op het slot helemaal uitleven met:

  • klimtouwenparcours
  • waterskiën
  • adventure minigolf
  • fietsverhuur
  • de Dankern bioscoop
  • bootverhuur
  • duiken in het Dankernmeer
  • quad en kartbaan
  • zwemmen in het meer

Locatie: Am Tiergarten, 49733 Haren (Ems), Duitsland


Veenpark

In het Veenpark in Barger-Compascuum, op fietsafstand van de camping, komt de Drentse veenhistorie tot leven.  Je rijdt en vaart er door nostalgische dorpen en een natuurlijk hoogveengebied met echte turfafgraving. De bakker, de kruidenier, de klompenmaker en de turfsteker zijn er elke dag aan het werk.

Regen? Met een paraplu loop je naar elk gebouw, er is binnen veel te zien. Bijvoorbeeld de unieke expositie Veenomenale Hondsrug. (400 m2).

Ze zijn zeven dagen per week open van 10:00 tot 17:00 uur en in de periode 17 juli t/m 27 augustus tot 18:00. Voor meer info klik: hier.


Voor de kleintjes:

Hieronder enkele speelattracties in de buurt, speciaal voor de jonge kinderen!