Minicamping Kolderweide

Minicamping Kolderweide is een ruime, landelijk gelegen camping op de grens tussen Drenthe en Groningen; tussen Nederland en Duitsland. Bij ons vindt u gezelligheid, maar ook rust en ruimte. Onze camping is uitstekend geschikt voor gezinnen, die vakantie willen houden, maar ook voor mensen op rondreis. Natuurlijk kunt u ook zonder kinderen bij ons genieten van de rust en de natuur.

De campingplaatsen zijn rond de speelplek en de kantine met sanitair gesitueerd, zodat u altijd goed zicht op de kinderen heeft.


Activiteiten

Op Kolderweide hebben wij een prachtige, grote speelplek van zand. We hebben zowel voor de kleinere, als ook voor de grotere kinderen speeltoestellen. Ook hebben we los buitenspeelgoed, waar de kinderen mee kunnen spelen. We kunnen een volleybalnet opzetten of voetbaldoelen plaatsen.
In het hoogseizoen plaatsen wij ook een zwembad, zodat ook de warme zomerdagen verdraagbaar worden.

Natuurlijk kan er gebarbecued worden. Bij voldoende belangstelling steken we het kampvuur aan op een speciaal daarvoor ingerichte plek.


Kantine

In de ruime kantine kunt u gezellig samen zitten, iets drinken, of een feestje vieren. Er staan 2 schaaktafels, een sjoelbak en een dartbord. Ook is  er een sfeervolle zithoek met een kinderhoekje, waar ook speelgoed voor de kleintjes aanwezig is. In de kantine vindt u ook een rek met folders en informatie over bezienswaardigheden en attracties rondom de omgeving van de Kolderweide.


Voorzieningen

Kolderweide heeft ruime, nette sanitaire voorzieningen. Deze zijn zowel vanuit de kantine, als ook vanaf het kampeerterrein bereikbaar. Naast wc’s en douches zijn er genoeg wastafels en is er een aankleedtafel voor de kleintjes.

Buiten, onder het afdak, zijn de afwasplaatsen, waar u natuurlijk ook uw groentes kunt wassen. In de aparte wasruimte kunt u wassen, drogen en strijken. Verder is er een stortplaats voor het chemisch toilet en zijn er verschillende afvalcontainers, waar het afval gescheiden in kan worden gegooid.

Als campinggast van de Kolderweide mag u gebruik maken van de gezamenlijke moestuin op ons terrein. Deze groentes mogen onze campinggasten komen plukken wanneer ze willen! Ook worden er verse eieren uitgedeeld onder de campinggasten als de kippen gelegd hebben. Helemaal gratis en voor niks, net als de groenten!


Rustpunt

Sinds dit jaar zijn we naast minicamping ook Rustpunt. Fietsers en wandelaars kunnen in het Rustpunt-hoekje in onze kantine zelf iets te drinken en/of te eten pakken. Ze kunnen hun elektrische fietsen opladen en even lekker uitrusten voor ze verder gaan.

Mogelijkheden

Wanneer u graag met een groep wilt komen, of wilt weten welke activiteiten er geregeld kunnen worden, kunt u altijd contact met ons opnemen.


Bijzonderheden

Een aantal keren per jaar wordt er op de 2 HA, schuin achter Kolderweide een activiteit gehouden. Dat kan bijvoorbeeld een trekkermeeting, een kofferbakkenmarkt, of boogschieten zijn.